Vastag Csaba és Mármarosi Tünde megnyerte a Szombat esti láz című műsort. A páros a nagydöntőben Varag Izabellát és Cseh-Szakál Tibort, valamint Szilveszter gazdát és Molnár Andreát előzte meg.

(fotó: rtl2.hu)

Az RTL II-es csatornán - az utolsó fordulóban - parkettre léptek az eddig kiesett párosok, és több rendhagyó produkciót is láthattak a nézők. A nagydöntőt is végigkommentáltuk élőben, amelyet lejjebb olvashat, valamint az egyes produkciókat is megnézheti.

Akiknek a véleményére kíváncsiak voltunk:

Vörös Péter, a Bolero Táncsport Egyesület alapítója, vezetője. Versenytánc tréner, koreográfus, pontozóbíró és fitnesz edző. Vác Önkormányzata által háromszor kitüntetett edző.

Galla Péter a "kedves nézőt" testesíti meg. Különösebben nem ért a tánchoz, viszont szereti. Az elmúlt években többször is a helyszínen szurkolta végig a Latintáncok magyar Bajnokságait. Sőt! Egyszer Budapest Openen is volt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fura meghasonlás-szerű élmény volt végignézni ezt az estét. Ki legyek ma? Pontozóbíró, vagy csak szimplán néző – a kettőt gyanítom, már nem tudom különválasztani. Olyan táncosokról írni, akikkel tanárként, pontozóként van kapcsolatom, s mellettük olyanokat értékelni, akik nap mint nap beköszönnek a mindennapjainkba – izgalmas, inspiráló játék. És persze komoly játék, mert mások munkájának megítéléshez sok empátia és felelősségérzet kell a szakmai tudáson túl.

Összességében szerettem ezt a műsort, és sok olyan pillanattal ajándékozott meg, amin kifejezetten jól tudtam szórakozni és ki tudtam kapcsolni. Üdítő volt több sztárt is látni, főleg Tóth Gabi és Varga Izabella hagyott bennem mélyebb nyomokat.

A műsornak – ha még lesz folytatása – biztosan meg kell újulnia. Főleg a szakmaiság terén. Aki az amerikai verziót látta, ott ahol a 16. széria megy, kőkemény szakmai háttér feszül a produkció mögött.

Tiszta szívből gratulálok minden szereplőnek, a döntősöknek és persze a győztes párosnak! köszönöm a meghívást, köszönöm, ha elolvasták a véleményünket, és szép estét mindenkinek! Árpi és Galla Péter - Nektek is !

Az oké, hogy Csabáék lettek az elsők, de hányadik lett Szilveszter gazda és Molnár Andi? Úgy gondolom, hogy a piszkálódásaim ellenére megérdemelt a sikerük. Tehát Csaba begyűjtött egy X-Faktort és egy Szombat esti lázat. Várom, hogy mikor nyer Való Világot. További kellemes tévézést kívánok mindenkinek.

22:37

VASTAG CSABA ÉS MÁRMAROSI TÜNDE GYŐZÖTT!!!!

22:33

Megint tippelek. Annyira össze vagyok zavarodva, hogy már nem tudom, hogy ki hányadik helyen végez, így maradok annál, amit az elején mondtam: 1. Vastag Csaba, 2. Varga Izabella, 3. Gazda Szilveszter.

Második téma - Vastag Csaba Szilveszter Izabella - de a közönség fejével...Az én tippem: Izabella Szilveszter és Vastag Csaba

Végre igazi tánc a bdsrstnt!!!444négynégynégy

Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Brutális parti a Budapest tévén

22:19

Nem tudtam leültetni a pontozóbírót, állva néztem végig ezt a táncot. Nem titok rögtön sorrendet állítottam fel, de azt, hogy mi lett a sorrend ezt most megtartanám magamnak. Jó ötlet volt a táncosokat összeállítani. Összeillő párok születtek. Némi pikantériája volt Andris és Iringó párosításának. Egyrészt közös pályafutásuk miatt, másrészt érdekes volt belegondolni, hogy Iringó pályafutását korábban több éven keresztül irányítottam, most pedig Andris szavazott nekem bizalmat. Azt elárulhatom, hogy ők voltak számomra a legjobbak, és nemcsak a személyes érintettség miatt.

22:13

Parketten a profik - swing

22:05

Az este legjobb pasoja volt ez - persze szerinttem - táncilag és előadásban is. A koreográfia telitalálat, Gabi megoldása elhivatott és mint mindig 200 fokon égtek benne.

Gabinak nem áll jól a tüzes arc, Robinak igen. Viszont döntős produkció volt, az állva tapsolás jogosnak tűnik.

22:04

Tóth Gabi és Markó Robi pasóját láthatta a közönség

22:01

A szóvivő úr, ha egy kicsit kockásítana, jó lenne neki ez a ruha. A mosolygós hölgyikének szépek a fogai (is). Jó páros, kár, hogy már nincsenek játékban.

Az ország szóvivője, nemcsak a munkájában elhivatott és szimpatikus. Kitty ruhája gyönyörű volt. A produkcióból számomra ennyi volt megfogható

21:59

A kiesett táncosok közül Győrfi Pál és Práger Kitty rumbázott

21:42

A zene is tetszett, a tánc is, a ruha is Varga Izáéknál. A zsűrinek is igaza van, a produkció elején pedig azon gondolkodtam, hogy kik ülnek a két lépcső között az asztaloknál. Családtagok és barátok, vagy „sima nézők”? A nyolcat azért mutatja Iza, mert nyolcas a kódja, vagy azért mert nyolcvan pontot szereztek?

Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Evolution of dance

21:40

Iza plasztikussága, királynői tartása, finomsága lenyűgöző. A hangsúlyok amiket megmutatnak a helyükön vannak. A slow fox kemény volt, de az emelés megmentette őket. Iza univerzális táncossá lépett elő. Szép közös munkát láttam, egymásra hangolódást és színvonalas teljesítményt. Valóban maximalista - igazi művész...Abszolút megérdemelt volt a maximális pontszám. Varga Izabella rajongó lettem ezen az estén.

21:36

Varga Izabelláék a parketten - slowfox

21:34

Szilveszter gazda táncról táncra fejlődik. Ahogy menetelt fel s alá, mint egy dühös matróz, a szobában megint magasra hágott a vidámság. Ne feledkezzünk meg Andi produkciójáról. Táncának minősége abszolút méltó egy magyar bajnoki döntőshöz. És az, hogy így megtanította Szilvesztert, hát le a kalappal...

21:33

Szilveszter gazda macialsóban és piros ingen táncolt? Szerencsére nem komolykodott. Szerintem bikát nem tart a farmon. Vagy ha igen, akkor nem rendez házi bikaviadalokat. Gondolkodom, hogy kinek a mozgására emlékeztet az övé, de nem jut eszembe. Valami vígjátékban láthattam hasonlót. Tessenek szavazni, hogy nyerhessen.

21:29

Szilveszter és Molnár Andi - paso

21:25

Oláh Gergő zseniális... Csaba elmondhatja, hogy egy Faktoros győztes énekelt neki szerenádot. A slow fox nyomokban megtalálható volt, és egészen zenére történtek a dolgok. Az emelések dominanciája nekem is feltűnt, és azok vitathatatlanul jól sikerültek. Csaba ebben a műsorban is nagyon odateszi magát, és minden elismerést megérdemel ezért. Családi vállalkozás - Lilu nem bírta, hogy oda ne szúrjon egy aprót...

21:24

Nekem ez a slowfox túl lassú volt. Senki nem mossa rólam le, hogy én vagyok az antivastagcsabaklub alapító elnöke. Pedig tényleg nem. A húú-zó embernek tetszett a produkció, húú-zott rendületlenül.

21:20

Vastag Csaba és Mármarosi Tünde - slowfox

21:07

Esztergályos Cecília tánca sokkal jobb, mint Medveczky Ilonáé volt. És a ruhája is nagyságrendekkel elviselhetőbb. A döntősökkel közös tánc pedig kiváló ötlet. És mennyivel élvezhetőbb lenne, ha a háttérben nem büntetőjogról folytatnának eszmecserét...Nem a tévében, hanem itthon a szobában.

Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Öksz káksz

21:04

Rendhagyó produkció. A zsűri és a döntősök:)

21:03

Südi Iringó annyira ismert, hogy igazából saját magával kellene táncolni (és ebben nincs rosszindulat az irányába).

21:01

Bence nagyon vicces :) Ezt a számot imádom, az X Faktorosok szuperül énekelnek. Ez is egy kis stílustévesztés, inkább jive a zene, a tánc is... De a hangulata felszabadult és elengedett volt...Nekem bejött

20:59

A kiesettek közül Istenes Bence és Südi Iringó diszkózott

20:58

Angyal Andrisról tudni kell, hogy nagyon jó tánctanár. És Hölgyeim figyelem! Volt olyan táncórája, ahol többen voltak a fiúk, mint a lányok.

20:58

Erős kontraszt... egy C-s OB 5. után az ország egy kiváló tíztáncosa...Nem titok, hogy a szakma nem tudja hova tenni, Máté szerepeltetését.... Angyal Andrisék angol keringője igazán elegáns produkció volt. Talán ha ez az angol keringő lett volna az első táncuk, máshogy alakult volna ez a verseny...Antónia ragyogott, Andris nemkülönben...

20:55

A kiesettek közül Bálint Antónia és Angyal András angol keringőzött

20:53

Hát, nem tudtam eldönteni, hogy ez diszkó, vagy zumba... Dundika csinos, az emelés szép volt, de ez egy elég gyengécske produkció volt.

20:50

A kiesettek közül Dundika és Mészáros Máté cha-cházott

20:39

Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Dávid Sándor

20:37

A múlt héthez hasonlóan Izáéknál több volt a tánclépéssel nem töltött idő. Viszont a produkció ennek ellenére élvezetes volt. Csak nem latintánc, hanem revü jellegű... A show-ért megérdemelték a 40 pontot.

20:34

Tibit és Izát nagyon kedvelem. Párként számomra ők a legjobbak. Mély átélésük, átlényegülésük megkapó minden fellépésükkor. Tibi egy mókamester, Iza pedig megmutatta, hogy ő valójában egy vagány nő. Iza simán megállná a helyét egy táncversenyen. A figurák végrehajtása rendben volt. Nekem a twists nevű figura a szívem csücske. Az, hogy ennyire szépen megoldották szinte meghatott :)

A szenvedélyes és elementáris - hát igen - Esztergályos Cecília találóan fogalmaz
Nekem van titkos sorrendem, kíváncsi vagyok, hogy miként fog dönteni az "ezerfejű Cézár"

20:30

Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor - paso

20:24

Az kiderült, hogy Andi nem csak Szilveszter gazdát tudja vezetni, hanem traktort is. Cukik együtt. Szilveszter gazda úgy ugrott egyet a lépcsőn, mint Pandacsöki Boborján, amikor megijedt Galla Miklós tapsától a világ legbátrabb embere szerepében. Egyébként határozottan fejlődött a mozgása a múlt hetihez képest (nem Boborjánnak). Ha még néhány hétig gyakorolnának, majdnem tökéletes lenne.

20:22

Szilveszter a titkos favoritom. Ha szórakoztatás, akkor ő ott van a szeren. Törekvő, kedves és alázatos... A szobában hatalmas a nevetés, de ez abszolút pozitív ebben a helyzetben. Anyósom szerint meg kell zabálni... A koreográfia egyben volt, Andi most is kihozta a maximumot ebből a táncból. A gazda úriember is volt ebben a táncban, amellett hogy nem született showman...

20:18

Szilveszter és Molnár Andrea - slowfox

20:16

Határozott, erős páros, nekem kicsit feszült előadás volt. Hasítottak a parketten. Tünde ruhája nagyon szép! Csaba valóban sokat fejlődött. A tervező helyében itt szakítottam volna a testhezálló öltözékkel. Megkockáztatom, hogy Csaba a legnépszerűbb a sztárok között... Szerintem eddigi legjobb táncuk volt... Kíváncsi vagyok, hogy még rá tudnak-e tenni egy lapáttal. Elég harcos volt ez az előadás, én inkább a finomságot hiányoltam, de persze ez így is rendben volt...

Kedves Péter! A zenére vonatkozó megjegyzéseddel egyet kell értenem, bár nagyon nehéz dolog olyan zenét találni, ami a TV nézőknek fogyasztható...
Persze a paso-ra utaltam vissza...

20:13

A paso doble az egyik nagy kedvencem. A zene nagyon nem illett ehhez a tánchoz. Akkor sem, ha táncolható erre. Ez nekem sokat rontott az élvezeti értéken. Erre bikaviadalosat játszani…

20:10

Vastag Csaba és Mármarosi Tünde - paso

Minden olvasót üdvözlök persze, remélem sokan fogjátok figyelemmel kísérni a döntőt, és elolvassátok véleményünket is...

20:03

A verseny végső kimenetele megjósolhatatlan. Az előfordulók során is több meglepetés történt. Mi fog dönteni? A népszerűség? A briliáns koreográfiák? A táncos kvalitások? Az esélyek egyenlőek, jelen állás szerint bármelyik páros nyerhet...Közben megkaptuk a választ: A közönség fog dönteni :)

20:02

Lilu most sokkal jobban néz ki, mint a múlt héten. Csonka pici pedig csillog.

Szép estét kívánok mindenkinek, azoknak is, akik a Reszkessetek betörők 3-at nézik az RTL Klubon, én most kapcsoltam onnan az RTL2-re. Bár senki nem kérdezte, azért leírom, hogy szerintem azok örülnek majd, akik Vastag Csabának drukkolnak. Varga Izáék kapnak ezüstöt Szilveszter gazdáék pedig nem rúgnak labdába. Pedig az, de kár. Nézzük.