A Szinetár-Makranczi duó magas szinten értékelhető táncos teljesítménye

Az eddigiekkel és az elmúlt adásokkal kapcsolatban blogunk kikérte Vörös Péter véleményét, aki a korábbi szériákban is elmondta véleményét a produkciókról itt a SzombatEstiLáz blogon.

Fotó: RTL Klub/ Halász Jácint

Vörös Péter a Bolero Táncsport Egyesület alapítója, vezetője. Versenytánc tréner, koreográfus, pontozóbíró és fitnesz edző. Vác Önkormányzata által háromszor kitüntetett edző.

 A táncos közvélemény – a műsort övező megosztottsága ellenére is – mindig várja, és figyelemmel kíséri a Szombat esti láz újabb és újabb szériáit. Én is vártam, és kíváncsi voltam arra, hogy ha táncszakmai emberanyagában nem túl sok, de azon túl milyen változásokat hoz a legújabb kiadás.

 A szerkesztők több újítást hoztak a műsorba A vélemények megoszlanak arról, hogy a változások jót tettek-e a műsornak, vagy sem, nekem tetszenek. A műsor családokat megszólító jellegével nincs összhangban a választott erotikus áthallású szlogen. Én a felvezető reklámot sem értettem. Hogy jön össze a félrelépéssel, a parkolóban rohanó és onnan kitörő zaklatott táncosok filmje?

De ezeken túl a „Láz” kellemes szórakozást nyújt, és ez ami igazán lényeges. A műsor kinézetében eszközölt változtatások, és a show jelleget erősítő tánckar szerepeltetése hatásos új elemek, melyek egészségesen színezik a produkciókat. A versengés visszaszorítását is jó ötletnek tartom. Ez minden szereplőnek lehetőséget biztosít arra, hogy jobban megmutassa egyéniségét, a tehetségében rejlő lehetőségeket, és hogy visszahúzó teher nélkül vesse bele magát ebbe a kalandba.

Érdekes a meghívott sztárpárok sora. Vannak köztük olyanok, akikről lehetett tudni, hogy otthonosan fognak mozogni a táncos közegben. De igazán nagy meglepetést Máté Kriszta, és Bárdos András okozták vállalásukkal, valamint Rezes Judit, aki a profik közé is egyértelműen beillik képességeivel.

Jó ötlet volt a páros produkciók, a „párbajok” bevezetése. Ezek közül számomra a Makranczi-Práger, Angyal-Szinetár négyes tánca emelkedett ki. Párbajt egy pár közt sem láttam, ugyanakkor az együttműködés ebben a produkcióban volt megítélésem szerint a legkiemelkedőbb. A koreográfia ötletes volt és vidám. A használt gegek maximálisan a helyükön voltak. Egy megkomponált színpadi show-t láttam, amiben az amatőr sztárok képességeit maximálisan kihasználták. Makranczi Zalán és Szinetár Dóra kifejezetten magas szinten értékelhető táncos teljesítményt nyújtott.

A sztárpárok táncai közül, a mostani adásból Szabó Győző és Rezes Judit kortárs táncát választottam. Eksztatikus, mélyen megélt szenvedélyekkel átitatott volt az ő néhány percük. A koreográfia erős volt és jó érzékkel épített a táncosok egyéniségére. Engem megfogott az ő előadásuk.

Üdítő jelenség, hogy a teljesítményekre csak a zsűri rezonál, így a szakmai szempontok jobban tudnak érvényesülni. A szereplőket láthatóan motiválja, hogy teljesítménye szerint bárki lehet első, így a közönség is érdeklődve várja – s köztük én is –, hogy mit hoz a következő adás. 

0 Tovább

Foxtrott és szájrapuszi

A Nagy félrelépés harmadik körében elcsattant az első csók is, Máté Krisztinára ráfeküdtek, Jáksó László pedig továbbra is fogalmi zavarokkal küszködik (bár ez lehet, hogy részéről tudatos).

 

Továbbra is hasít a Rezes Judit, Lehoczky György duó. Ezúttal foxtrottot láthattunk tőlük, és hát le a kalappal. Remek kis koreót raktak össze. Szabó Győző kedvesének nagyon jó alapjai vannak, gyakorlatilag kész táncosként érkezett a Szombat esti lázba, és Gyuri személyében egy jó partnert kapott. Előadásukban egy ’szájrapuszi’ is elcsattant. Szinetár Dóra és Angyal András broadway-t táncolt, amelyet a négy ítész közül csak Jáksó László látott agresszívnek, de nem ez volt az első eset, hogy ő valamit teljesen másképp ítél meg. A Szinetár-Angyal páros egyébként az egyik olyan kettős, amely a kezdettől fogva folyamatosan fejlődik, és ezt az adásban is megtudja mutatni. Makranczi Zalán és Práger Kitty cha-cházott a harmadik felvonásban. Zalánnak a cha-cha-cha nem állt annyira jól, mint az előző két tánc, amibe belekóstolt. Máté Krisztinától és Orosz Jocitól jazzt láttak az RTL Klub nézői. A produkció zárásaként a páros férfitagja ráfeküdt Máté Krisztára úgy, hogy még az orruk is összeért. Az értékelésük központi kérdése volt, hogy a műsorvezetőnek mennyire sikerült elengednie magát. Egyébként megértem Máté Krisztát. Ha valaki zsigerből nem nyitott egy olyan közeg felé, ahol az érintéseknek, testiségnek teljesen más jelentése, funkciója van, mint az átlagemberek esetében, annak idő kell, amíg ráérez a fesztelenségre (de olyat is láttam, aki egyáltalán nem tudott ezzel megbarátkozni).

Szinetár Dóra és Angyal András

 

  

Rezes Judit és Lehoczky György

 

  

Bárdos András és Molnár Andrea

 

 

Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor

 

 

Heilig Gábor és Südi Iringó

 

 

Makranczi Zalán és Práger Kitty

 

 

Máté Krisztina és Orosz József

 

 

Szabó Győző és Karcagi Dalma

 

 

 Fotó: RTL Klub/ Halász Jácint

0 Tovább

Parkettszűzek az első félrelépésen

Lámpalázasra sikeredett a Szombat esti láz ötödik szériájának rajtja. A korábbi magyar hagyományokkal ellentétben már korábban kiderült, hogy nem élő lesz az eleje, és nem az eddig megszokott szabályok szerint bonyolítják le a celebes-táncos műsort az RTL Klubon. Hamar kiderült az is, hogy az ötödik szériában van egy-két parkettszűz, akinek még jól jött volna egy kis gyakorlásra szánt idő…

Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor Fotó: RTL Klub/ Halász Jácint

A Nagy félrelépés alcímet viselő táncos műsorban aztán egyértelművé vált, hogy Molnár Andi továbbra is tud olyan koreográfiát összerakni, amelyben úgy játszik irányító szerepet, hogy a nézővel elhiteti: a partnere dominál. Helyzete Bárdos Andrással azért nem annyira súlyos, mint Szilveszter gazdával, akivel az előző sorozatban a döntőig jutott. Andi egyébként a MEZtelenül című műsorban edződik az utóbbi időben, így a kisfilmekben is szembetűnik a fesztelensége a kamera előtt. Kíváncsi vagyok, hogy mire megy Bárdossal. A szombat esti diszkóból azért nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.   

Cseh-Szakál Tibor viszont megmutatta, hogy Eszményi Viktóriával fog még olyan produkciókat parkettre varázsolni, amelyek alatt lúdbőrös lesz a néző. Kíváncsi vagyok a rumbájukra. Eszményi Viktória jó alany, és ő volt az egyik olyan amatőr, akin látszott a tánctéren az, hogy élvezi, amit csinál.

Heilig Gábor olyan bűvész benyomását keltette, akinek kevés trükkje van, és a műsoridőt megpróbálja kitölteni. A Makranczi Zalán, Práger Kitty duónak lehetnek szép pillanataik, elsősorban akkor, ha Makranczi úr jobban figyel majd a tartására, akkor jobban érvényesülnek a párosnak a vonalai. Kitty a múlt szezonban a teljesen antitalentum Győrfi Pálból is kihozta a maximumot.

Máté Krisztina a balesete miatt hátrányból indult, jelen tudásából kihozta a maximumot. Szinetár Dórában csalódtam. Látatlanban többet reméltem tőle, igaz, utoljára a „Buli után a takarítás” klipjében láttam táncolni. Talán legközelebb egy szerencsésebb ruhaválasztással…Az biztos, hogy Angyal Andrison nem fog múlni.

Szabó Győző remekül lekopírozta a paso doble egy-két látványos stílusjegyét. Színészként eljátszotta azt, hogy ő táncos. És magával ragadó volt ennek a duónak a produkciója.

Rezes Judit és Lehoczky György messze a legszínvonalasabb koreográfiával nyitott az ötödik sorozatban. A rumbájuk a nyitány legerősebb produkciója volt.

A párosok és a produkciók:

Rezes Judit és Lehoczky György

Bárdos András és Molnár Andrea

Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor

Heilig Gábor és Südi Iringó

Makranczi Zalán és Práger Kitty

Máté Krisztina és Orosz József

Szabó Győző és Karcagi Dalma

Szinetár Dóra és Angyal András

  

0 Tovább

Markó Robi több szakítás után a tanításra koncentrál

Markó Robi a tanításra koncentrál. A Szombat Esti lázból megismert versenytáncos a közelmúltban jelentette be, hogy befejezi a közös munkát az olasz Mara Gattanellával, majd később az is kiderült, hogy barátnőjével, Tóth Gabival is szakítottak.

 

„Persze nem teljesen fedi a valóságot a szakítás szó. Barátsággal váltunk el, de ha kell, akkor ugyanúgy segítjük egymást” – meséli Markó Robi, aki már biztos, hogy nem lesz ott a Szombat Esti Láz következő szériájában.

 

„A tanításra koncentrálok. Vannak tehetséges versenytáncosaim, akik megérdemlik a minél nagyobb figyelmet. Nagyon sok jó versenytáncos van Magyarországon, csak van bennük egy olyan kishitűség, amelyet nehezen vetkőznek le. Az utóbbi években Róma, London és Budapest között ingáztam. Sok versenyen indultam, és látom, hogy istenigazából csak menedzselés terén vannak lemaradva a magyar táncosok külföldi riválisaiktól” – mesélte a táncos-koreográfus Markó Róbert.

 

0 Tovább

Vastag Csaba és Mármarosi Tünde győzött!

Vastag Csaba és Mármarosi Tünde megnyerte a Szombat esti láz című műsort. A páros a nagydöntőben Varag Izabellát és Cseh-Szakál Tibort, valamint Szilveszter gazdát és Molnár Andreát előzte meg.

(fotó: rtl2.hu)

Az RTL II-es csatornán - az utolsó fordulóban - parkettre léptek az eddig kiesett párosok, és több rendhagyó produkciót is láthattak a nézők. A nagydöntőt is végigkommentáltuk élőben, amelyet lejjebb olvashat, valamint az egyes produkciókat is megnézheti.

Akiknek a véleményére kíváncsiak voltunk:

Vörös Péter, a Bolero Táncsport Egyesület alapítója, vezetője. Versenytánc tréner, koreográfus, pontozóbíró és fitnesz edző. Vác Önkormányzata által háromszor kitüntetett edző.

Galla Péter a "kedves nézőt" testesíti meg. Különösebben nem ért a tánchoz, viszont szereti. Az elmúlt években többször is a helyszínen szurkolta végig a Latintáncok magyar Bajnokságait. Sőt! Egyszer Budapest Openen is volt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fura meghasonlás-szerű élmény volt végignézni ezt az estét. Ki legyek ma? Pontozóbíró, vagy csak szimplán néző – a kettőt gyanítom, már nem tudom különválasztani. Olyan táncosokról írni, akikkel tanárként, pontozóként van kapcsolatom, s mellettük olyanokat értékelni, akik nap mint nap beköszönnek a mindennapjainkba – izgalmas, inspiráló játék. És persze komoly játék, mert mások munkájának megítéléshez sok empátia és felelősségérzet kell a szakmai tudáson túl.

Összességében szerettem ezt a műsort, és sok olyan pillanattal ajándékozott meg, amin kifejezetten jól tudtam szórakozni és ki tudtam kapcsolni. Üdítő volt több sztárt is látni, főleg Tóth Gabi és Varga Izabella hagyott bennem mélyebb nyomokat.

A műsornak – ha még lesz folytatása – biztosan meg kell újulnia. Főleg a szakmaiság terén. Aki az amerikai verziót látta, ott ahol a 16. széria megy, kőkemény szakmai háttér feszül a produkció mögött.

Tiszta szívből gratulálok minden szereplőnek, a döntősöknek és persze a győztes párosnak! köszönöm a meghívást, köszönöm, ha elolvasták a véleményünket, és szép estét mindenkinek! Árpi és Galla Péter - Nektek is !

Az oké, hogy Csabáék lettek az elsők, de hányadik lett Szilveszter gazda és Molnár Andi? Úgy gondolom, hogy a piszkálódásaim ellenére megérdemelt a sikerük. Tehát Csaba begyűjtött egy X-Faktort és egy Szombat esti lázat. Várom, hogy mikor nyer Való Világot. További kellemes tévézést kívánok mindenkinek.

22:37

VASTAG CSABA ÉS MÁRMAROSI TÜNDE GYŐZÖTT!!!!

22:33

Megint tippelek. Annyira össze vagyok zavarodva, hogy már nem tudom, hogy ki hányadik helyen végez, így maradok annál, amit az elején mondtam: 1. Vastag Csaba, 2. Varga Izabella, 3. Gazda Szilveszter.

Második téma - Vastag Csaba Szilveszter Izabella - de a közönség fejével...Az én tippem: Izabella Szilveszter és Vastag Csaba

Végre igazi tánc a bdsrstnt!!!444négynégynégy

Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Brutális parti a Budapest tévén

22:19

Nem tudtam leültetni a pontozóbírót, állva néztem végig ezt a táncot. Nem titok rögtön sorrendet állítottam fel, de azt, hogy mi lett a sorrend ezt most megtartanám magamnak. Jó ötlet volt a táncosokat összeállítani. Összeillő párok születtek. Némi pikantériája volt Andris és Iringó párosításának. Egyrészt közös pályafutásuk miatt, másrészt érdekes volt belegondolni, hogy Iringó pályafutását korábban több éven keresztül irányítottam, most pedig Andris szavazott nekem bizalmat. Azt elárulhatom, hogy ők voltak számomra a legjobbak, és nemcsak a személyes érintettség miatt.

22:13

Parketten a profik - swing

22:05

Az este legjobb pasoja volt ez - persze szerinttem - táncilag és előadásban is. A koreográfia telitalálat, Gabi megoldása elhivatott és mint mindig 200 fokon égtek benne.

Gabinak nem áll jól a tüzes arc, Robinak igen. Viszont döntős produkció volt, az állva tapsolás jogosnak tűnik.

22:04

Tóth Gabi és Markó Robi pasóját láthatta a közönség

22:01

A szóvivő úr, ha egy kicsit kockásítana, jó lenne neki ez a ruha. A mosolygós hölgyikének szépek a fogai (is). Jó páros, kár, hogy már nincsenek játékban.

Az ország szóvivője, nemcsak a munkájában elhivatott és szimpatikus. Kitty ruhája gyönyörű volt. A produkcióból számomra ennyi volt megfogható

21:59

A kiesett táncosok közül Győrfi Pál és Práger Kitty rumbázott

21:42

A zene is tetszett, a tánc is, a ruha is Varga Izáéknál. A zsűrinek is igaza van, a produkció elején pedig azon gondolkodtam, hogy kik ülnek a két lépcső között az asztaloknál. Családtagok és barátok, vagy „sima nézők”? A nyolcat azért mutatja Iza, mert nyolcas a kódja, vagy azért mert nyolcvan pontot szereztek?

Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Evolution of dance

21:40

Iza plasztikussága, királynői tartása, finomsága lenyűgöző. A hangsúlyok amiket megmutatnak a helyükön vannak. A slow fox kemény volt, de az emelés megmentette őket. Iza univerzális táncossá lépett elő. Szép közös munkát láttam, egymásra hangolódást és színvonalas teljesítményt. Valóban maximalista - igazi művész...Abszolút megérdemelt volt a maximális pontszám. Varga Izabella rajongó lettem ezen az estén.

21:36

Varga Izabelláék a parketten - slowfox

21:34

Szilveszter gazda táncról táncra fejlődik. Ahogy menetelt fel s alá, mint egy dühös matróz, a szobában megint magasra hágott a vidámság. Ne feledkezzünk meg Andi produkciójáról. Táncának minősége abszolút méltó egy magyar bajnoki döntőshöz. És az, hogy így megtanította Szilvesztert, hát le a kalappal...

21:33

Szilveszter gazda macialsóban és piros ingen táncolt? Szerencsére nem komolykodott. Szerintem bikát nem tart a farmon. Vagy ha igen, akkor nem rendez házi bikaviadalokat. Gondolkodom, hogy kinek a mozgására emlékeztet az övé, de nem jut eszembe. Valami vígjátékban láthattam hasonlót. Tessenek szavazni, hogy nyerhessen.

21:29

Szilveszter és Molnár Andi - paso

21:25

Oláh Gergő zseniális... Csaba elmondhatja, hogy egy Faktoros győztes énekelt neki szerenádot. A slow fox nyomokban megtalálható volt, és egészen zenére történtek a dolgok. Az emelések dominanciája nekem is feltűnt, és azok vitathatatlanul jól sikerültek. Csaba ebben a műsorban is nagyon odateszi magát, és minden elismerést megérdemel ezért. Családi vállalkozás - Lilu nem bírta, hogy oda ne szúrjon egy aprót...

21:24

Nekem ez a slowfox túl lassú volt. Senki nem mossa rólam le, hogy én vagyok az antivastagcsabaklub alapító elnöke. Pedig tényleg nem. A húú-zó embernek tetszett a produkció, húú-zott rendületlenül.

21:20

Vastag Csaba és Mármarosi Tünde - slowfox

21:07

Esztergályos Cecília tánca sokkal jobb, mint Medveczky Ilonáé volt. És a ruhája is nagyságrendekkel elviselhetőbb. A döntősökkel közös tánc pedig kiváló ötlet. És mennyivel élvezhetőbb lenne, ha a háttérben nem büntetőjogról folytatnának eszmecserét...Nem a tévében, hanem itthon a szobában.

Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Öksz káksz

21:04

Rendhagyó produkció. A zsűri és a döntősök:)

21:03

Südi Iringó annyira ismert, hogy igazából saját magával kellene táncolni (és ebben nincs rosszindulat az irányába).

21:01

Bence nagyon vicces :) Ezt a számot imádom, az X Faktorosok szuperül énekelnek. Ez is egy kis stílustévesztés, inkább jive a zene, a tánc is... De a hangulata felszabadult és elengedett volt...Nekem bejött

20:59

A kiesettek közül Istenes Bence és Südi Iringó diszkózott

20:58

Angyal Andrisról tudni kell, hogy nagyon jó tánctanár. És Hölgyeim figyelem! Volt olyan táncórája, ahol többen voltak a fiúk, mint a lányok.

20:58

Erős kontraszt... egy C-s OB 5. után az ország egy kiváló tíztáncosa...Nem titok, hogy a szakma nem tudja hova tenni, Máté szerepeltetését.... Angyal Andrisék angol keringője igazán elegáns produkció volt. Talán ha ez az angol keringő lett volna az első táncuk, máshogy alakult volna ez a verseny...Antónia ragyogott, Andris nemkülönben...

20:55

A kiesettek közül Bálint Antónia és Angyal András angol keringőzött

20:53

Hát, nem tudtam eldönteni, hogy ez diszkó, vagy zumba... Dundika csinos, az emelés szép volt, de ez egy elég gyengécske produkció volt.

20:50

A kiesettek közül Dundika és Mészáros Máté cha-cházott

20:39

Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Dávid Sándor

20:37

A múlt héthez hasonlóan Izáéknál több volt a tánclépéssel nem töltött idő. Viszont a produkció ennek ellenére élvezetes volt. Csak nem latintánc, hanem revü jellegű... A show-ért megérdemelték a 40 pontot.

20:34

Tibit és Izát nagyon kedvelem. Párként számomra ők a legjobbak. Mély átélésük, átlényegülésük megkapó minden fellépésükkor. Tibi egy mókamester, Iza pedig megmutatta, hogy ő valójában egy vagány nő. Iza simán megállná a helyét egy táncversenyen. A figurák végrehajtása rendben volt. Nekem a twists nevű figura a szívem csücske. Az, hogy ennyire szépen megoldották szinte meghatott :)

A szenvedélyes és elementáris - hát igen - Esztergályos Cecília találóan fogalmaz
Nekem van titkos sorrendem, kíváncsi vagyok, hogy miként fog dönteni az "ezerfejű Cézár"

20:30

Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor - paso

20:24

Az kiderült, hogy Andi nem csak Szilveszter gazdát tudja vezetni, hanem traktort is. Cukik együtt. Szilveszter gazda úgy ugrott egyet a lépcsőn, mint Pandacsöki Boborján, amikor megijedt Galla Miklós tapsától a világ legbátrabb embere szerepében. Egyébként határozottan fejlődött a mozgása a múlt hetihez képest (nem Boborjánnak). Ha még néhány hétig gyakorolnának, majdnem tökéletes lenne.

20:22

Szilveszter a titkos favoritom. Ha szórakoztatás, akkor ő ott van a szeren. Törekvő, kedves és alázatos... A szobában hatalmas a nevetés, de ez abszolút pozitív ebben a helyzetben. Anyósom szerint meg kell zabálni... A koreográfia egyben volt, Andi most is kihozta a maximumot ebből a táncból. A gazda úriember is volt ebben a táncban, amellett hogy nem született showman...

20:18

Szilveszter és Molnár Andrea - slowfox

20:16

Határozott, erős páros, nekem kicsit feszült előadás volt. Hasítottak a parketten. Tünde ruhája nagyon szép! Csaba valóban sokat fejlődött. A tervező helyében itt szakítottam volna a testhezálló öltözékkel. Megkockáztatom, hogy Csaba a legnépszerűbb a sztárok között... Szerintem eddigi legjobb táncuk volt... Kíváncsi vagyok, hogy még rá tudnak-e tenni egy lapáttal. Elég harcos volt ez az előadás, én inkább a finomságot hiányoltam, de persze ez így is rendben volt...

Kedves Péter! A zenére vonatkozó megjegyzéseddel egyet kell értenem, bár nagyon nehéz dolog olyan zenét találni, ami a TV nézőknek fogyasztható...
Persze a paso-ra utaltam vissza...

20:13

A paso doble az egyik nagy kedvencem. A zene nagyon nem illett ehhez a tánchoz. Akkor sem, ha táncolható erre. Ez nekem sokat rontott az élvezeti értéken. Erre bikaviadalosat játszani…

20:10

Vastag Csaba és Mármarosi Tünde - paso

Minden olvasót üdvözlök persze, remélem sokan fogjátok figyelemmel kísérni a döntőt, és elolvassátok véleményünket is...

20:03

A verseny végső kimenetele megjósolhatatlan. Az előfordulók során is több meglepetés történt. Mi fog dönteni? A népszerűség? A briliáns koreográfiák? A táncos kvalitások? Az esélyek egyenlőek, jelen állás szerint bármelyik páros nyerhet...Közben megkaptuk a választ: A közönség fog dönteni :)

20:02

Lilu most sokkal jobban néz ki, mint a múlt héten. Csonka pici pedig csillog.

Szép estét kívánok mindenkinek, azoknak is, akik a Reszkessetek betörők 3-at nézik az RTL Klubon, én most kapcsoltam onnan az RTL2-re. Bár senki nem kérdezte, azért leírom, hogy szerintem azok örülnek majd, akik Vastag Csabának drukkolnak. Varga Izáék kapnak ezüstöt Szilveszter gazdáék pedig nem rúgnak labdába. Pedig az, de kár. Nézzük.

1 Tovább
«
123

SzombatEstiLáz

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek