Az eddigiekkel és az elmúlt adásokkal kapcsolatban blogunk kikérte Vörös Péter véleményét, aki a korábbi szériákban is elmondta véleményét a produkciókról itt a SzombatEstiLáz blogon.

Fotó: RTL Klub/ Halász Jácint

Vörös Péter a Bolero Táncsport Egyesület alapítója, vezetője. Versenytánc tréner, koreográfus, pontozóbíró és fitnesz edző. Vác Önkormányzata által háromszor kitüntetett edző.

 A táncos közvélemény – a műsort övező megosztottsága ellenére is – mindig várja, és figyelemmel kíséri a Szombat esti láz újabb és újabb szériáit. Én is vártam, és kíváncsi voltam arra, hogy ha táncszakmai emberanyagában nem túl sok, de azon túl milyen változásokat hoz a legújabb kiadás.

 A szerkesztők több újítást hoztak a műsorba A vélemények megoszlanak arról, hogy a változások jót tettek-e a műsornak, vagy sem, nekem tetszenek. A műsor családokat megszólító jellegével nincs összhangban a választott erotikus áthallású szlogen. Én a felvezető reklámot sem értettem. Hogy jön össze a félrelépéssel, a parkolóban rohanó és onnan kitörő zaklatott táncosok filmje?

De ezeken túl a „Láz” kellemes szórakozást nyújt, és ez ami igazán lényeges. A műsor kinézetében eszközölt változtatások, és a show jelleget erősítő tánckar szerepeltetése hatásos új elemek, melyek egészségesen színezik a produkciókat. A versengés visszaszorítását is jó ötletnek tartom. Ez minden szereplőnek lehetőséget biztosít arra, hogy jobban megmutassa egyéniségét, a tehetségében rejlő lehetőségeket, és hogy visszahúzó teher nélkül vesse bele magát ebbe a kalandba.

Érdekes a meghívott sztárpárok sora. Vannak köztük olyanok, akikről lehetett tudni, hogy otthonosan fognak mozogni a táncos közegben. De igazán nagy meglepetést Máté Kriszta, és Bárdos András okozták vállalásukkal, valamint Rezes Judit, aki a profik közé is egyértelműen beillik képességeivel.

Jó ötlet volt a páros produkciók, a „párbajok” bevezetése. Ezek közül számomra a Makranczi-Práger, Angyal-Szinetár négyes tánca emelkedett ki. Párbajt egy pár közt sem láttam, ugyanakkor az együttműködés ebben a produkcióban volt megítélésem szerint a legkiemelkedőbb. A koreográfia ötletes volt és vidám. A használt gegek maximálisan a helyükön voltak. Egy megkomponált színpadi show-t láttam, amiben az amatőr sztárok képességeit maximálisan kihasználták. Makranczi Zalán és Szinetár Dóra kifejezetten magas szinten értékelhető táncos teljesítményt nyújtott.

A sztárpárok táncai közül, a mostani adásból Szabó Győző és Rezes Judit kortárs táncát választottam. Eksztatikus, mélyen megélt szenvedélyekkel átitatott volt az ő néhány percük. A koreográfia erős volt és jó érzékkel épített a táncosok egyéniségére. Engem megfogott az ő előadásuk.

Üdítő jelenség, hogy a teljesítményekre csak a zsűri rezonál, így a szakmai szempontok jobban tudnak érvényesülni. A szereplőket láthatóan motiválja, hogy teljesítménye szerint bárki lehet első, így a közönség is érdeklődve várja – s köztük én is –, hogy mit hoz a következő adás.