A Szombat esti láz legutóbbi fordulóját dr. Elbert Gábor elemezte. Első hallásra nem sok köze van ehhez a műfajhoz, de több nemzetközi, hazai versenyt is megnéztünk együtt már, és meg kell hagyni: a volt sportszakállamtitkárnak jó szeme van a versenytánchoz. Elbert jelenleg egyetemi adjunktus, és a PMFC-MATIAS cégvezetője.

 "Azt gondolom, hogy a műsor kiválóan szolgálja, a magyar táncsport fejlődését és érdekeit. (Talán természetes, hogy én elsősorban a sport oldaláról nézem a műsort.) Az itt bemutatkozó versenytáncosok nagy része emberileg és szakmailag is fantasztikus képet festenek a sportágról. Ugyanakkor van bennem hiányérzet is, hiszen a "sztárok" között egyetlen élsportoló sincs, viszont több, a számomra nem ismert celeb.

A teljesség igénye nélkül: Vastag Csabáék ötletesek, hangulatosak, nagyon élőek voltak. Csaba szépen megtanult táncolni. Hihető volt és egységes! Le a kalappal előtte! Práger Kitty megszokott eleganciája és intelligenciája sokat dobott a produkciójukon. Nem volt könnyű dolga. Győrfi Pált olyan szemmel néztem, mintha én lennék a parketten. Látszott rajta, hogy nagy munkája van abban, hogy idáig eljutott! Molnár Andi bája, a párját és a nézőket is magával ragadta, innen már csak részletkérdés volt, hogy Szilveszter gazda legalább annyit szenvedhetett a tánc megtanulásával, mint előadásával. Ezek ellenére is sokkal inkább irigylésre méltó volt a helyzete..."