Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Parkettszűzek az első félrelépésen

Lámpalázasra sikeredett a Szombat esti láz ötödik szériájának rajtja. A korábbi magyar hagyományokkal ellentétben már korábban kiderült, hogy nem élő lesz az eleje, és nem az eddig megszokott szabályok szerint bonyolítják le a celebes-táncos műsort az RTL Klubon. Hamar kiderült az is, hogy az ötödik szériában van egy-két parkettszűz, akinek még jól jött volna egy kis gyakorlásra szánt idő…

Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor Fotó: RTL Klub/ Halász Jácint

A Nagy félrelépés alcímet viselő táncos műsorban aztán egyértelművé vált, hogy Molnár Andi továbbra is tud olyan koreográfiát összerakni, amelyben úgy játszik irányító szerepet, hogy a nézővel elhiteti: a partnere dominál. Helyzete Bárdos Andrással azért nem annyira súlyos, mint Szilveszter gazdával, akivel az előző sorozatban a döntőig jutott. Andi egyébként a MEZtelenül című műsorban edződik az utóbbi időben, így a kisfilmekben is szembetűnik a fesztelensége a kamera előtt. Kíváncsi vagyok, hogy mire megy Bárdossal. A szombat esti diszkóból azért nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.   

Cseh-Szakál Tibor viszont megmutatta, hogy Eszményi Viktóriával fog még olyan produkciókat parkettre varázsolni, amelyek alatt lúdbőrös lesz a néző. Kíváncsi vagyok a rumbájukra. Eszményi Viktória jó alany, és ő volt az egyik olyan amatőr, akin látszott a tánctéren az, hogy élvezi, amit csinál.

Heilig Gábor olyan bűvész benyomását keltette, akinek kevés trükkje van, és a műsoridőt megpróbálja kitölteni. A Makranczi Zalán, Práger Kitty duónak lehetnek szép pillanataik, elsősorban akkor, ha Makranczi úr jobban figyel majd a tartására, akkor jobban érvényesülnek a párosnak a vonalai. Kitty a múlt szezonban a teljesen antitalentum Győrfi Pálból is kihozta a maximumot.

Máté Krisztina a balesete miatt hátrányból indult, jelen tudásából kihozta a maximumot. Szinetár Dórában csalódtam. Látatlanban többet reméltem tőle, igaz, utoljára a „Buli után a takarítás” klipjében láttam táncolni. Talán legközelebb egy szerencsésebb ruhaválasztással…Az biztos, hogy Angyal Andrison nem fog múlni.

Szabó Győző remekül lekopírozta a paso doble egy-két látványos stílusjegyét. Színészként eljátszotta azt, hogy ő táncos. És magával ragadó volt ennek a duónak a produkciója.

Rezes Judit és Lehoczky György messze a legszínvonalasabb koreográfiával nyitott az ötödik sorozatban. A rumbájuk a nyitány legerősebb produkciója volt.

A párosok és a produkciók:

Rezes Judit és Lehoczky György

Bárdos András és Molnár Andrea

Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor

Heilig Gábor és Südi Iringó

Makranczi Zalán és Práger Kitty

Máté Krisztina és Orosz József

Szabó Győző és Karcagi Dalma

Szinetár Dóra és Angyal András

  

0 Tovább

Markó Robi több szakítás után a tanításra koncentrál

Markó Robi a tanításra koncentrál. A Szombat Esti lázból megismert versenytáncos a közelmúltban jelentette be, hogy befejezi a közös munkát az olasz Mara Gattanellával, majd később az is kiderült, hogy barátnőjével, Tóth Gabival is szakítottak.

 

„Persze nem teljesen fedi a valóságot a szakítás szó. Barátsággal váltunk el, de ha kell, akkor ugyanúgy segítjük egymást” – meséli Markó Robi, aki már biztos, hogy nem lesz ott a Szombat Esti Láz következő szériájában.

 

„A tanításra koncentrálok. Vannak tehetséges versenytáncosaim, akik megérdemlik a minél nagyobb figyelmet. Nagyon sok jó versenytáncos van Magyarországon, csak van bennük egy olyan kishitűség, amelyet nehezen vetkőznek le. Az utóbbi években Róma, London és Budapest között ingáztam. Sok versenyen indultam, és látom, hogy istenigazából csak menedzselés terén vannak lemaradva a magyar táncosok külföldi riválisaiktól” – mesélte a táncos-koreográfus Markó Róbert.

 

0 Tovább

Fekete-fehérben vadít majd a csinos magyar bajnok versenytáncosnő

Készül Páli Viktória új ruhája, amelyben a Világjátékokon versenyzik majd. A csinos magyar bajnok László Csabával a standardtáncok kategóriájában szerzett kvótát a nem olimpiai sportágak világversenyére, és természetesen új ruhát varrat a rangos viadalra.

„Ebben a sportágban a ruhának figyelemfelkeltő szerepe is van. Mindig igyekszünk valami egyedit beletenni a megjelenésünkbe. Édesanyám ötlete volt, hogy csupán a fekete és a fehérrel dolgozunk a ruha összeállításánál. Nagyon kontrasztos, ugyanis úgy kell elképzelni, hogy fele fehér, fele pedig fekete lesz, hosszanti elválasztással. A kiegészítőim is feketék és/vagy fehérek lesznek. Biztos vagyok benne, hogy jól fog mutatni a parketten” – vázolta a most készülő ruháját a dekoratív magyar bajnok. 

Viki itt is fekete-fehérben

A László Csaba, Páli Viktória kettős az egyetlen magyar páros, amely táncsportban kvótát szerzett a Caliban megrendezendő nem olimpiai sportágak világversenyére. Standardtáncokban a párosok több körben angolkeringőt, bécsi keringőt, tangót, slow foxot és quicksteppet adnak elő a parketten.

„Most már csak edzéssel telnek a napjaink, versenyünk nem lesz a Világjátékokig. Utoljára a Kassa Openen indultunk, amelyet megnyertünk, így az tökéletes lezárása volt a játékok előtti versenyszezonunknak” – mondta Páli Viktória, akinek a párja rutinos Világjátékok-résztvevőnek számít. László Csabának ugyanis ez lesz zsinórban a harmadik Világjátékok-szereplése. 2005-ben Duisburgban Szögi Szilviával (11. helyezés), 2009 Kaohsiungban Mikes Annával (9. helyezés) képviselte Magyarországot. A július 25-én kezdődő játékokon 12 sportágban 54 versenyző indul. 

0 Tovább

Markó Robi: A SZEL-nek köszönhetem Gabit

Nem is olyan rég még az RTL II kamerái előtt táncolt Tóth Gabival, és a fél ország rajongott értük. Markó Robi a Szombat esti láz (SZEL) után nem sokat fürdött a népszerűségben, azóta már a magánéletben is egy párt alkot az énekesnővel és megfordult többek között a világ legnagyobb táncversenyén, Blackpoolban is.

„Már jó ideje Mara Gattanellával indulok a profi versenyeken. A Szombat esti láz miatt több nagy nemzetközi megmérettetést kihagytam, amit nem bánok, mivel a tévés műsortól is nagyon sokat kaptam” – meséli Markó Robi, aki a SZEL után sokkal motiváltabbnak érzi magát.

„Jól jött a változatosság, amit a tévés produkció nyújtott, ráadásul a SZEL-nek köszönhetem Gabit is. Úgy éreztem, hogy sokkal jobban pörögtem Blackpoolban, mint korábban. A Blackpooli Táncfesztivált úgy kell elképzelni, mint a teniszezőknél Wimbledont. Mindenki ott van, aki számít. 266 páros indult profi latinban, mi ott a 70. helyen végeztünk, míg a rising staron a 43. helyet csíptük el 212 páros közül. A produkciónkat nagyon erősnek éreztük a produkciónkat, és ezt a tanáraink is megerősítették.” – mondta Robi, miután hazatért Angliából.

Fotó: rtl2.sajtoklub.tv

0 Tovább

Vaszily Vera megújult!

Pár évvel ezelőtt jobbára a hazai parketteket koptatta. Köcse Gyurival az egyik magyar élpárossá nőtték ki magukat, majd rövid ideig Joao Tiago Fernandes-szel dolgozott. Az idei blackpooli fesztiválon az orosz Pavel Zvychaynyy oldalán indult.

Pavel és Vera

A szaksajtó tudósításával ellentétben nem orosz, hanem német színekben versenyeznek és a bemutatkozó versenyük kifejezetten jónak mondható. A profi rising star kategóriában 212 páros közül a 9. helyet szerezték meg, a profi latin mezőnyben pedig a 33. helyet csípték el (ebben a kategóriában 266 páros vett részt a világ legnagyobb táncversenyén).

„Ami nekünk a legfontosabb, hogy nagyon nagy támogatást kaptunk az edzőnktől Espen Salbergtől, aki ott állt végig mellettünk és támogatott. A blackpooli eredményekkel nem csupán mi, hanem az edzőnk is nagyon elégedett volt. Jó újra táncolni, és a párom eszméletlen tehetség és nagyon jó táncos.” – értékelt Blackpool után Vaszily Veronika.

0 Tovább

SzombatEstiLáz

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek