Dundika és Mészáros Máté számára a 2. forduló volt a végállomás a Szombat esti lázban. A páros angol keringőzött, a zsűri és a nézők összesített szavazatai alapján azonban most ők fejezték be a táncos műsorban való szereplést. A keringő mellett a jive volt a másik tánc, amit láthattak az RTL II-es csatorna nézői.

Varga Izabelláé és Cseh-Szakál Tiboré volt a nyitótánc. Az első fordulóban egy lehengerlő szambával kezdtek. A Szombat esti láz előtt azt írtam, hogy „Kíváncsian várjuk a Barátok közt Nórájának, Varga Izabellának a táncos megnyilvánulásait is. Véleményünk szerint ő a parkettre termett, csak eddig ezt nem mutatta meg az országnak” – ez a jóslás minden adásban beigazolódni látszik.

Tóth Gabi és Markó Robi egy zseniális „energiacunamit” zúdított ránk. Az ilyen produkciókért éri meg leülni és megnézni a Szombat esti láz adásait. Két ösztöntáncos összekerült, és ez lett belőle: egy olyan jive, amelyben minden összejött.

Vastag Csabának és Máramarosi Tündének az angol keringő sem okozott nagy problémát. Fantasztikus összhang jellemezte táncukat, mint ahogy Dundika és Mészáros Máté keringője is magával ragadó volt.

Istenes Bence és Südi Iringó egyszerűen lehengerelte a zsűrit. Ők egy profi jive-ot mutattak be, egy spanyolos felvezetéssel. Györfi Pál és Práger Kitty ott folytatta, ahol egy héttel abbahagyta. A szóvivő és csinos partnere egy olyan játékos jive-val szórakoztatta a nézőket, aminek hatására biztos többen a képernyők előtt is táncra perdültek. Györfi Pál egy ilyen alakítással bármelyik lakodalom helyi sztárja lenne…

Szilveszter gazda és Molnár Andi sokat lépett előre. A nyers erő és a gyönyörű táncművész egy olyan angol keringővel zárta a második adást, amelynek komoly története volt. Szilveszter gazda sokat fejlődött annak ellenére, hogy a felvezető anyagban hangsúlyozta: nem neki való a pipiskedés.

A Keleti Andrea, Szirtes Tamás, Esztergályos Cecília, Tihanyi Ákos összetételű zsűri Tóth Gabiéknak adta a legtöbb pontot, míg Györfi Páléknak a legkevesebbet. Aztán jöttek a nézők szavazatai és Dundikáék búcsúztak. Az első fordulóban Bálint Antónia és Angyal András esett ki.

Blogunk az előttünk álló héten fotókkal, videókkal, háttér információkkal és elemzésekkel jelentkezik a tanc.hu -val karöltve, amely a szakmai partnerünk.

-bányász-

Fotó: Fiala Gábor