Az első adás után Vörös Péter mondott véleményt itt a szombatestilaz.postr.hu-n , most dr. Faluvégi András ült klaviatúra elé. Faluvégi személye több szempontból is érdekes a tévés show kapcsán. Korábban többszörös magyar bajnoki ezüstérmes latintáncosként hívta fel magára a figyelmet, közben nyert Közép-Európa-bajnokságot is (Tóth Orsolyával), később a román bajnokságot is megnyerte (ekkor már Mirona Toncean Gliga volt a párja). A Szombat esti lázban is versenyzett: Ungár Anikóval lépett parkettre.

"A második adás nem hozott meglepetést, továbbra is azok a párok élveznek előnyt, ahol a lány a profi táncos, hisz egy férfitól elfogadható, ha esetlen, mackó, de egy esetlen lány nagyon visszatetsző és kevésbé élvezetes látvány.

    Faluvégi a SZEL-ben

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy nem ugyanazokat a táncokat táncolják a párok egy műsoron belül, de egy show műsorba minden belefér, a társastánc ezen formájának a népszerűsítésében nagy szerepe van.

Problémaként jelentkezhet még, ha a páros munkáját nehezíti az is, hogy a "profi" táncos nem áll a helyzet magaslatán, hisz Máté mozgás minőségben és verseny eredményben még nagyon elmarad a többi versenytáncostól. De néhány év alatt ez a szituáció változhat, pl. Markó Robi komoly hozzáállással, kitartással es sok munkával az egyik legjobb férfi versenytáncos lett hazánkban az első SZEL-szereplése óta.

Mészáros Máté és Dundika kitettek magukért, kifejezetten jó produkcióval rukkoltak elő, annak ellenére, hogy az emelés a koreográfia közepén nem sikerült. Már az első adásban is érezhető volt azonban a páros hátránya a többiekkel szemben, mégis az első adásban úgy tudták megnyerni a közönség bizalmát, hogy egységes párnak látszottak, míg Angyal Bandiéknál óriási volt a különbség.
A legjobb produkciókat Istenes Bence és Tóth Gabi hozta, Vastag Csaba, Iza és Dundika kiválóan teljesített, Pali és a Gazda csak aranyos volt"

fotó: RTL II/Sajtóklub