Lámpalázasra sikeredett a Szombat esti láz ötödik szériájának rajtja. A korábbi magyar hagyományokkal ellentétben már korábban kiderült, hogy nem élő lesz az eleje, és nem az eddig megszokott szabályok szerint bonyolítják le a celebes-táncos műsort az RTL Klubon. Hamar kiderült az is, hogy az ötödik szériában van egy-két parkettszűz, akinek még jól jött volna egy kis gyakorlásra szánt idő…

Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor Fotó: RTL Klub/ Halász Jácint

A Nagy félrelépés alcímet viselő táncos műsorban aztán egyértelművé vált, hogy Molnár Andi továbbra is tud olyan koreográfiát összerakni, amelyben úgy játszik irányító szerepet, hogy a nézővel elhiteti: a partnere dominál. Helyzete Bárdos Andrással azért nem annyira súlyos, mint Szilveszter gazdával, akivel az előző sorozatban a döntőig jutott. Andi egyébként a MEZtelenül című műsorban edződik az utóbbi időben, így a kisfilmekben is szembetűnik a fesztelensége a kamera előtt. Kíváncsi vagyok, hogy mire megy Bárdossal. A szombat esti diszkóból azért nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.   

Cseh-Szakál Tibor viszont megmutatta, hogy Eszményi Viktóriával fog még olyan produkciókat parkettre varázsolni, amelyek alatt lúdbőrös lesz a néző. Kíváncsi vagyok a rumbájukra. Eszményi Viktória jó alany, és ő volt az egyik olyan amatőr, akin látszott a tánctéren az, hogy élvezi, amit csinál.

Heilig Gábor olyan bűvész benyomását keltette, akinek kevés trükkje van, és a műsoridőt megpróbálja kitölteni. A Makranczi Zalán, Práger Kitty duónak lehetnek szép pillanataik, elsősorban akkor, ha Makranczi úr jobban figyel majd a tartására, akkor jobban érvényesülnek a párosnak a vonalai. Kitty a múlt szezonban a teljesen antitalentum Győrfi Pálból is kihozta a maximumot.

Máté Krisztina a balesete miatt hátrányból indult, jelen tudásából kihozta a maximumot. Szinetár Dórában csalódtam. Látatlanban többet reméltem tőle, igaz, utoljára a „Buli után a takarítás” klipjében láttam táncolni. Talán legközelebb egy szerencsésebb ruhaválasztással…Az biztos, hogy Angyal Andrison nem fog múlni.

Szabó Győző remekül lekopírozta a paso doble egy-két látványos stílusjegyét. Színészként eljátszotta azt, hogy ő táncos. És magával ragadó volt ennek a duónak a produkciója.

Rezes Judit és Lehoczky György messze a legszínvonalasabb koreográfiával nyitott az ötödik sorozatban. A rumbájuk a nyitány legerősebb produkciója volt.

A párosok és a produkciók:

Rezes Judit és Lehoczky György

Bárdos András és Molnár Andrea

Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor

Heilig Gábor és Südi Iringó

Makranczi Zalán és Práger Kitty

Máté Krisztina és Orosz József

Szabó Győző és Karcagi Dalma

Szinetár Dóra és Angyal András